DUURZAME STOFFEN

Hoeveel kinderen hebben er gewerkt aan je 'goedkoop' stofje?Al over nagedacht waar je stof vandaan komt? Wie eraan gewerkt heeft? Onder welke omstandigheden men eraan gewerkt heeft? Hoe het komt dat je stofje lekker goedkoop is?

Al gehoord over de schone kleren campagne?
De Schone Kleren Campagne voert op een positieve manier actie.
Eén of ander merk boycotten is nooit de bedoeling. Geweld komt er evenmin aan te pas. Ze laten bedrijven wel duidelijk voelen dat duizenden mensen bezorgd zijn om de arbeidsomstandigheden waarin de kleding en de schoenen die zij kopen en dragen, gemaakt worden.

Cas&Nina wil hieraan meewerken en daarom in de toekomst uitsluitend 'Ecologische stofjes' verkopen.
Op dit moment is er al een ruim aanbod aanwezig.

Deze kan u bewonderen op de pagina 'Ecologische stofjes

Zo zie je maar dat er veel verschillende soorten verantwoorde stofjes zijn.
Door ecologische stofjes aan te kopen (deze kan je herkennen aan verschillende soorten certificaten bv GOTS, ) doe je mee aan de schone kleren actie.
Je koopt niet zomaar stofjes omdat ze goedkoop zijn, maar je vraagt je af waar de stoffen vandaan komen!


Waarom zijn organische stoffen duurder?

Omdat productie van biologische katoen arbeidsintensiever is, is het product bij aankoop duurder. Maar op lange termijn bespaar je geld door milieuschade en armoedebestrijding. Door zo’n product te kopen, help je vanuit je eigen kleine stukje van deze planeet mee aan het behouden en beter maken van een ander klein stukje van deze planeet. En hoe meer mensen daar bij stil staan, in de aankoop van al hun producten, hoe groter het effect zal gaan worden. Uiteindelijk bepalen wij als consumenten met elke cent die we uitgeven in wat voor soort wereld we willen leven

Nu je dit alles gelezen hebt? Vind je het nog erg om een kleine 5 euro/meter extra uit te geven aan een stofje?

voorbeeldjes van ecologische stoffen:
Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.